Hvis du ikke er helt fornøyd med et produkt kjøpt fra GOOSCOOTER.com, kan du returnere det innen 15 dager fra leveringsdatoen for refusjon (kun til din opprinnelige betalingsmåte) hvis kvalifisert (kvalifiseringsbetingelser som er oppført nedenfor). GOOSCOOTER vil enten reparere eller erstatte gratis produkter for deg som har feil som ikke er resultatet av feilbruk, kundendring / endringer eller annen bruk enn det som er beregnet. Slike reparasjoner eller erstatninger skal inneholde nye eller renoverte reservedeler, etter eget skjønn. Utskiftninger kan være forskjellige, men funksjonelt ekvivalente modeller. Alle frakt-, håndterings- og forsikringsgebyrer er ekstra og refunderes ikke. Alle avkastninger for ikke-defekte grunner (for eksempel kundeendret tankegang, kundefeil) er gjenstand for et restockeringsgebyr på opptil 30%. Denne avgiften gjelder ikke for defekte produkter returnert innen de første 15 dagene. For all retur skal fraktet være forhåndsbetalt, forsikret og ha et RMA-nummer på forsendelsesetiketten og / eller beholderen. Eventuelle fraktkostnader påløpt når produktet returneres til GOOSCOOTER er kundens ansvar. For å returnere et GOOSCOOTER-produkt, vennligst gjør en RMA-slip på http://www.gooscooter.com/order-history, som vil være nødvendig for å sikre korrekt kreditering av kontoen din. Vi vurderer RMA innen 24 timer. Returnerer uten et RMA-nummer vil ikke bli akseptert under noen omstendigheter. Returprodukter må være ubeskadigte, rene og i ellers ny tilstand med alle originale materialer (originalemballasje, manualer og tilbehør, og må være ledsaget av originalfakturaen).

Før du sender inn en RMA, vennligst kontakt oss på http://www.gooscooter.com/contact-us

Ett års begrenset garanti:

Hvert produkt leveres med et års begrenset garanti mot mekaniske feil (begrensninger og vilkår nedenfor). Denne garantien gjelder bare den opprinnelige eieren av et GOOSCOOTER-produkt. Og denne garantien dekker ikke normal slitasje eller skade, feil eller tap som skyldes feil montering, vedlikehold, lagring eller bruk av produktet. Kunder er ansvarlige for fraktkostnader for alle garantikrav. Hvis du returnerer produktet ditt, og problemet er et dekket arrangement under garantien, vil vi reparere produktet og returnere det til deg til vår pris. Hvis problemet ikke er et dekket arrangement under garantien, vil vi gi et tilbud på reparasjonskostnader og returnere fraktkostnader til deg. Vi forbeholder oss retten til å bruke oppussede / sammenlignbare verdiekomponenter og produkter for å oppfylle garantikrav.

Avbestillinger

Hvis du har bestilt en bestilling, har den ennå ikke sendt, og du ønsker å avbryte, vennligst send bestillingsbekreftelsen til GOOSCOOTER@gmail.com for å be om avbestilling. Siden avbestillingsprosessen kan ta opptil 24 timer, vær oppmerksom på at eventuelle bestillinger som sendes i mellomtiden, må avvises og / eller returneres til oss. Eventuelle fraktkostnader påløpt når produktet returneres til GOOSCOOTER er kundens ansvar. Videre, hvis mottatt, bør boksen forbli uåpnet. Når vi mottar den returnerte bestillingen, blir tilbakebetalingen behandlet innen 48 timer. Fraktkostnad refunderes ikke. Takk for din forståelse og samarbeid.